• 2rism.ro
  • Google
  • Yahoo

Oferte Cazare Romania


Campina MTB

 

 

Busteni

busteniJudetul Prahova - oras, statiune balneoclimaterica  11,787 locuitori; 915 m alt.

Localitatea s-a dezvoltat intr-o poiana deschisa la poalele maiestuoaselor abrupturi ale Bucegilor, respectiv ale virfurilor Caraiman si Costila, fund in veacurile trecute loc de popas pe drumul ce lega Brasovul de Bucuresti. Se stie, de exemplu, ca pe locul ocupat acum de gara se afla,

in secolul al XVIII-lea, hanul Slonul de piatra.


In 1899 a inceput sa functioneze aici una dintre cele mai vechi fabrici de hirtie din tara. Adapostit de vinturi in culoarul taiat de apa Prahovei, orasul are un climat specific, cu o temperatura medie anuala de circa 6C, cu nebulozitate moderata, dar cu o umiditate crescuta (circa 80% medie anuala).

Aerul bogat in ozon, prezenta unor izvoare cu ape minerale au determinat crearea unei statiuni balneoclimaterice cu dotari adecvate. larna se poate practica schiul pe pirtiile Caraiman si Valea Alba.

Factori naturali: bioclimat tonic, stimulant, caracterizat printr-o presiune atmosferica scazuta; aer lipsit de praf si substante alergene, bogate radiatii ultraviolete; ape minerale clorurate, iodurate, carbonatate, sodice, calcice si magneziene hipotone.

Indicatii de cura: nevroza astenica, stari de debilitate, surmenaj fizic si intelectual, convalescenta, hipertiroidie benigna, rahitism, tulburari de crestere la copii.

Dotari: instalatii pentru bai cu plante in cada; bai cu bule de aer in cada; electroterapie; masaj.

Cazare in hoteluri si vile

Agrement, excursii: Casa de cultura (sala de spectacole, biblioteca, sala de jocuri). Muzeul memorial Cezar Petrescu, amenajat in casa in care a locuit romancierul. Coltul zoologic, cu exemplare din fauna Carpatilor.

Acces:

pe C.F.

intre Sinaia (8 km) si Brasov (37 km);

pe sosea

DN 1, intre Sinaia (8 km) si Brasov (37 km).

Adrese utile:

-Spitalul Busteni: Str. Libertatii 69, tel: 0244/320006

-Gara busteni: tel: 0244/322 040

-Politia Busteni: B-dul Libertatii nr. 176, tel: 0244 320122

Imprejurimi:

-Cabana Gura Dihamului, situata la poalele Muntelui Diham, pe valea Cerbului.

Acces: pe sosea (5 km) sau pe poteca (circa 1 h 30') - De aici, punct de plecare la Poiana Costilei (pe poteca, circa 1 h 30'). pe Muntele Diham (pe poteca, circa 2 h). Cabana Poiana Izvoarelor, situata la marginea unei paduri de brad si in vecinatatea unor pante favorabile practicarii schiului. Acces: de la Cabana Gura Dihamului, pe poteca (1h30'-2h). Cabana Diham, ridicata la marginea unei poieni largi care, iarna, se preteaza la practicarea schiului. Acces: de la Cabana Poiana Izvoarelor (pe poteca, circa 30').

-Cabana Babele, cu telecabina (11'), pe poteca (circa 5 h). De aici se ajunge usor la Cabana Caraiman (pe poteca, circa 30'), la Cabana Piatra Arsa (pe poteca, 1 h 1 h15'), la Cabana Pestera (pe poteca, 1 h 30'), la virful Omu (2 507 m), cea mai inalta culme a Bucegilor (pe poteca, 1 h 30' 2 h). Cascada Urlatoarea, situata pe versantul Jepilor Mici, in aval de confluenfa piraielor Urlatoarea Mica si Urlatoarea Mare (pe poteca, circa 1 h).

-Poiana Tapului (3 km pe DN 1 spre S), statiune climaterica (900 m alt.).

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

reclamataaici

2rism.ro - Retea de promovare turistica este Marca Inregistrata.

2rism.ro este inregistrat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal sub nr. 19977.
Detalii aici.

Utilizarea acestui site implica respectarea unor termeni si conditii.

Copyright © 2017. Oferte cazare, Retea de promovare turistica.