• 2rism.ro
  • Google
  • Yahoo

Vremea in Bucuresti

Oferte Cazare Romania


Campina MTB

 

 

Harta noua a Centrului Vechi al Bucurestiului!

Joi, 08 Septembrie 2011 13:57
lipscaniivechiCentrul Vechi al Capitalei a devenit, in ultimii ani, polul de distractie al Bucurestiului. El atrage in fiecare seara mii de romani si nu numai. Nu exista expat sau turist strain care sa nu fi petrecut o macar o seara pe strazile Lipscani, Smardan, Blanari, Covaci ori pe Strada Franceza.

In prezent, aici exista peste 140 de localuri pentru toate gusturile, de la baruri si restaurante, pana la pub-uri si bistrouri, in fiecare dintre ele proprietarii investind, in medie, intre 30.000 si 170.000 de euro. Banii s-au dus in renovari, amenajari si utilarea spatiilor care strang ca un magnet mii de petrecareti in fiecare seara.
Cei mai multi intreprinzatori aleg sa se asocieze in grupuri de doua sau trei persoane in vederea realizarii unei investitii in deschiderea unui local, indiferent de specificul acestuia. Sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor provin, de cele mai multe ori, din surse proprii, nu din credite bancare.

Care sunt cele mai "profitabile" strazi

lipscani"Cele mai cautate strazi pentru deschiderea de localuri in Centrul Vechi sunt, in prezent, Smardan, Lipscani si Strada Franceza, acestea avand cel mai mare trafic", a declarat pentru gandul Radu Tanasescu, managing partner al diviziei de retail din cadrul agentiei imobiliare Coldwell Banker Affiliates. Aceste strazi au si avantajul de a fi printre primele din zona care au fost reabilitate de catre autoritatile locale.
Din punct de vedere al potentialului comercial, investitorii sunt sfatuiti de catre Tanasescu sa aleaga pentru deschiderea de localuri spatii pe strazile Smardan sau Lipscani. "Comercial, as paria pe Selari datorita traficului pietonal mare", este de parere Cristian Flavius, evaluator imobiliar acreditat.
Potrivit celor care si-au deschis recent afaceri in Centrul Vechi, deocamdata nu se poate vorbi despre profit, investitiile urmand sa devina profitabile abia in cativa ani. De aceea, pentru moment ei prefera sa cheltuiasca in continuare sume importante de bani pentru a-si sustine afacerile.

stradafrancezaIn ceea ce priveste costurile chiriilor, in zona centrului istoric acestea sunt cuprinse, in general, intre 30 si 40 euro/ mp lunar, in cazul strazilor secundare si pot ajunge pana la suma de 100 euro /mp in cazul spatiilor aflate in cladirile de pe strazile principale, conform reprezentantilor agentiei imobiliare Coldwell Banker Affiliates. Cei interesati sa cumpere un spatiu comercial in zona platesc, in medie, intre 2.500 si 3.000 euro/mp, potrivit evaluatorului
Pe Strada Lipscani cea mai mare parte a localurilor sunt restaurante cu specific national, cum ar fi cel libanez, cel romanesc sau cel turcesc, dar si pub-uri.
Pe Strada Blanari din centrul istori al Capitalei turistii si, nu numai, pot gasi atat cafenele si cluburi, cat si restaurante cu specific national, dintre care un restaurant medieval si unul cu specific grecesc.
Daca vreti sa va petreceti seara alaturi de prieteni intr-un pub, bar sau club, puteti veni pe Strada Gabroveni unde aveti o gama variata de astfel de oferte.
Strada Smardan cuprinde cele mai multe localuri din Centrul Vechi, de la baruri si cafenele, pana la fast food-uri si restaurante. In fiecare seara, cele mai multe persoane care ajung in zona centrului istoric se opresc aici.

Cei care vor sa isi petreaca o seara intr-un restaurant voievodal sau intr-un club pot alege Strada Selari care impreuna cu Intrarea Selari ofera celor care viziteaza Centrul Vechi al Capitalei o gama larga de oferte pentru toate gusturile.

valearegilorFrecventata de tineri si adolescenti, Valea Regilor ofera cea mai variata gama de cafenele cu specific egiptean.

Ce avantaje ai daca investesti in Centrul Vechi
Avantajele pe care le au persoanele care vor sa investeasca in deschiderea de localuri in centrul istoric sunt, din punctul de vedere al evaluatorului imobiliar, potentialul turistic al zonei, traficul mare care potenteaza magazinele si terasele si posibilitatea consolidarii prin fonduri europene. La polul opus, principalele inconveniente cu care se confrunta proprietarii de localuri sunt lipsa de coerenta in dezvoltarea zonei si vechimea constructiilor asociata cu starea precara a acestora. In general, in centrul istoric exista atat cladiri construite la inceputul secolului XIX, cat si cladiri construite in perioada interbelica. O bila neagra o reprezinta si faptul ca lucrarile de reabilitare ale strazilor nu au fost inca finalizate.

Sursa: gandul.ro
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

reclamataaici

2rism.ro - Retea de promovare turistica este Marca Inregistrata.

2rism.ro este inregistrat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal sub nr. 19977.
Detalii aici.

Utilizarea acestui site implica respectarea unor termeni si conditii.

Copyright © 2017. Oferte cazare, Retea de promovare turistica.